top of page

Velikonoční výlet mladších do Hartmanic

Updated: Jan 13, 2020


Aniž by o tom kdokoliv z nás měl nejmenší tušení, vypravili jsme se do Hartmanic shodou okolností v čase, kdy se zde měla otevírat galerie výtvarného umění s obrazy světoznámých mistrů všech období i uměleckých směrů. Krom šumavské krajiny jsme se tak mohli kochat i krajinami nizozemskými od Vincenta van Gogha a portréty od Leonarda da Vinciho nebo Gustava Klimta.

Tak velkolepá expozice však nemohla uniknout pozornosti nejen milovníků výtvarného umění, ale naneštěstí i zlodějům z nebezpečných gangů Supí fašírka a Zavšivení holomci. Z velké slavnosti se rázem stala velká katastrofa, galerie byla vyloupena. Jen s pomocí našich zdatných detektivů se nám nakonec podařilo zločince dopadnout a vrátit obrazy na svá místa. Umělecká díla jsme dokázali zachránit, pověst hartmanické galerie nikoli. A tak se ředitel výstavy rozhodl galerii zavřít a obrazy rozprodat v aukci.

Nejdražší se prodaly až za téměř osmdesát milionů dolarů a každý si odnesl z dražby alespoň jeden kousek. V neděli si spekulanti umění už jen upletli pomlázky a spekulantky nabarvily vajíčka a velikonoční výprava byla za námi.

 

Odkaz na fotky z výpravy:

233 views

Recent Posts

See All
bottom of page