top of page

Podzimky v Polné

Updated: Jan 13, 2020


Přidáváme fotografie z podzimek od Lukyka>>> a Trumpety>>>

Fotografie

PODZIMNÍ PRÁZDNINY

DEN 4.

Jako vždy jsme vstávali v 7:30. Dali jsme na snídani, kde jsme měli nejspíš buchtu nebo chleba. Pak jsme se šli připravit na celodenní výlet a připravili jsme si:

- Pláštěnku

- Pití

- Svačinu

- Šátek

A to je myslím vše.

Pak jsme museli vyrazit, aby nám neujel autobus. Jeli jsme z Polné do Jihlavy – tam byla konečná zastávka. Když jsme vystoupili, šli jsme svižným krokem do ZOO!!

Dorazili jsme tam a šli dovnitř. Jako první jsme viděli surikaty – byli tak roztomilé, že si je chtěl každý vzít domů. Pak jsme pomalu přešli k dalšímu zvířeti. Myslím, že to byla žirafa. Byla tak vysoká.....to mě opravdu moc fascinovalo. Takto jsme přešli ještě k výběhu, kde byl pták Emu, ale podle kluků to byl pštros. Když jsme si je pořádně prohlédli, šli jsme nahoru, ale vedoucí nám řekli, že máme jít dolů, takže jsme se museli vrátit. Pak jsme šli k opicím a nějakému praseti. Osobně mi to přišlo hrozně vtipné. Vyrazili jsme do pavilonu tropických zvířat. Byli tam 2 krokodýli, ale měl tam být ještě jeden, ale ten tam nebyl a neměl tam ani vodu. Pak tam byly ještě různé ještěrky, no a tak dál.

Pak tam byla ještě cesta nahoru, ta mě opravdu překvapila, ale bylo tam hrozné vedro. A jak nám bylo vedro, tak jsme se šli na chvíli vyvětrat, ale hned jsme se zase vrátili všechno okouknout. Sešli jsme se venku a tam jsme se najedli.

Ze ZOO jsme šli zpátky Jihlavy a tam jsme si dali na hoďku rozchod a rozdělili jsme se na skupiny. Byla jsem s Bárou, Davidem a Matoušem.

Skončili jsme na náměstí a tam jsme měli ten rozchod. My jsme jako první vyrazili do Albertu, protože to byl asi jediný obchod, kde měli otevřeno. Zkoušeli jsme to do knihkupectví, tam měli zavřeno, pak dokonce i do Tety, tam jsme chvíli stáli a koukali, jestli mají doopravdy zavřeno. Zapomněla jsem zmínit, že tam byla také Game zóna a skoro všechny kluky to hrozně přitahovalo. Jako první tam šel Matouš, pak se ale vrátil a šel tam David. Postupně tam šli skoro všichni, i Vanilka s Markem.

Pak se začali vracet vedoucí, tak jsme šli zpátky na autobus. Dorazili jsme do Polné a vybalili si věci. Trochu jsme si odpočinuli a vykoupali se – byly tam dokonce sprchy na automat. Já jsem to teda ještě nikdy neviděla, teda do té doby, než jsem se šla umýt na podzimkách. Vydali jsme se na večeři. Už si nepamatuji, co to bylo. Tak pět minut jsme si po véče vorazili a šli s nějakými kluky hrát hry. Byly jsme v týmech

1. Já, Vanilka, Týna, David

2. Bára, Marek, Zorka, Matouš

Byla to vážně ohromná legrace. Nakonec zvítězil můj tým.

No, pak už jsme si jen vyčistili zuby a šli spát. U nás v pokoji spali zdraví kluci – ten zbytek postihla nějaká ošklivá střevní chřipka. Na výletě to schytali všichni kluci, ale doma bohužel dostihla i skoro všechny holky.

Letošní podzimky byly super.

272 views

Recent Posts

See All
bottom of page