top of page

Pololetní prázdniny starších dětí v Nové Pace

Ke konci ledna jsme se vypravili se skupinou starších dětí strávit pololetní prázdniny do Nové Paky v Podkrkonoší. Odjížděli jsme ve čtvrtek 30. 1. z Radotína, ve složení táborníci, vydry, ještěrky, z vedoucích Eliška, Aleš, Vojta, Pavel. Po cestě plné hlubokých rozhovorů jsme dorazili do Nové Paky a ubytovali se v DDM Stonožka. Povečeřeli jsme a sešli se ve společenské místnosti/tělocvičně, kde jsme si zahráli několik her, třeba na pěvecký soubor, kdy jsme zazpívali Anděla v mužských hlasech, holčičích i sólových, a na útěk z otroctví, kdy děti v temné místnosti chytala/ozařovala strážná věž Pavel.


V pátek jsme vstali časně a dopoledne strávili venku na travnatém plácku u bytovky se hrami Vojty a Pavla. Šlo o pohybové hry typu plácané. Následoval chutný oběd od Elišky a chvíle odpočinku. Odpoledne jsme byli opět venku, blátivou cestou jsme dorazili do lesa, kde jsme hráli třeba hru Na jelena.


V sobotu jsme posnídali dobrou buchtu, kterou včera některé děti upekly s Eliškou, a vydali se na jednodenní výlet. Přibyli k nám v pátek dorazivší vedoucí Lukáš, Milan a Robin. Byli jsme rozdělení na dvě skupiny, jedna navštívila Jičín a muzeum Rumcajse a Cipíska, druhá šla pěšky delší okruh v krajině kolem Nové Paky. Večer se někteří byli koupat v aquaparku stojícího vedle ubytovny. Pozdější večer jsme pak strávili zpíváním písniček s kytarovým doprovodem Aleše a Milana.


Poslední den, neděli 2. 2., jsme příjemně zakončili návštěvou místní cukrárny, podle slov ještěrek ,,jsme šli do cukrárny a tam jsme si mohli něco koupit“. Nasedli jsme na autobus a vrátili se do Prahy, usměvaví, na jazyku se sladkými chutěmi indiánů a punčových řezů.


Pavel




174 views

Recent Posts

See All
bottom of page