top of page

Velikonoce mladších v Bratouchově

Updated: Nov 3, 2023


Kluci a holky jeli na velikonoční výlet do Krkonoš do Bratouchova.

Zde jsou jednotlivé dny z pohledu dětí:

čtvrek 6.4.

Ve čtvrtek jsme se kolem deváté hodiny sešli na nádraží Praha Radotín. Potom jsme jeli až na nádraží Praha hlavní nádraží. A tam jsme nastoupili do jiného vlaku, kde byly kupéčka. A potom jsme jeli dvěma vlaky. Potom jsme vystoupili v Martinovicích a šli jsme 4 kilo

metry do chaty, kde jsme měli pobyt. Nejdřív jsme si vybalili a pak jsme šli hrát ven házenou. Po házené jsme šli zase do chaty a tam nám řekli podstatu etapovky. Následně jsme šli na večeři. A nakonec jsme se připravili na spánek a šli jsme spát.






pátek 7. 4. V pátek jsme měli snídani v 8:00. K snídani jsme měli různé buchty. Po snídani jsme šli na procházku. Na procházce jsme hráli ponorky, draky a vybíjenou. Když jsme šli zpět, tak jsme hráli házenou. Po procházce jsme měli výborný oběd. Pak jsme si odpočinuli. Po odpočinku jsme šli hrát vlajky. Byla to zábava. Po vlajkách jsme šli večeřet. Potom jsme měli etapovku. Pak jsme se šli umýt. Po umytí jsme šli spát a přišla Eliška, že nám bude vyprávět pohádku o botičkách. Den jsme ukončili spaním.

sobota 8.4. Dnes v sobotu jsme šli na celodenní výlet do Rokytnice. S sebou jsme si vzali C4 kvůli etapovce. C4 jsme použili na odpálení továrny. Mezitím jsme hráli hry o body. Šli jsme lesní cestou. Než jsme odpálili C4 tak jsme potkali mini Zoo. V Rokytnici jsme si mohli koupit něco dobrého. Cestou zpět jsme zastavili u jedné chalupy, kde jsme si mohli nařezat proutky na pomlázky. Taky nám zavolali vojáci, že se máme vrátit na místo, kde jsme odpálili C4. Tam jsme našli papírky s morseovou abecedu. Byly to zašifrované zprávy, které nám prozradily jakou cestou se máme vydat. Večer jsme hráli turisťácké aktivity a pak jsme se vydali na cestu podle instrukcí ze zašifrované zprávy. Naším úkolem bylo sebrat vojákům zásilku.




neděle a pondělí 9. a 10. 4. Tento den měly děti plné ruce práce a tak jsme napsali zakončení my, vedoucí. Den začal jako obyčejně snídaní a dopoledním programem, který byl celkem nevšední - měly totiž za úkol po skupinkách upéct pizzu. Připravily si těsto, ozdobili čerstvými surovinami a šup s ní do trouby. Moc se jim všem provedla a určitě pizzu nedělají naposledy. Děti měly po obědě za úkol samozřejmě dodržet velikonoční tradice, a tak jsme se rozdělili na skupiny holek a kluků, z nichž jedna malovala vajíčka a losovala si, komu kraslici dají a druhá pletla pomlázku z již nasbíraných proutků z včerejšího dne. Večerní program se nesl v duchu zakončení etapové hry, shrnutí celého výletu a v neposlední řadě zpívání s Vojtou. Od osmé hodiny ráno, jsme už začali slyšet první koledníky. Po tom, co jsme si i my vedoucí vykoledovali naší výslužku, jsme pomalu začali uklízet chalupu a připravovat se k odchodu. Z Bratouchova jsme odcházeli okolo jedenácté a šli jsme na náš první spoj. Cesta byla relativně dlouhá, ale úspěšně jsme dorazili na radotínské nádraží a všichni jsme si to snad užili :)





Fotky z výletu jsou ZDE.


209 views

Recent Posts

See All
bottom of page